ACTUALIDAD
QUIEN ES MIQUEL SEN
EDITORIAL
NOTICIAS
CRÓNICAS
LOS TEMAS
ANÁLISIS
RESTAURANTES
BUENAS OPCIONES
VINOS Y RESTAURANTES
LUGARES CONCRETOS
BODEGA
PRODUCTOS
RECETAS
RECETAS HEREDADAS
Y ADEMÁS
LINKS DE INTERÉS
ARTÍCULOS EN CATALÁN
CONTACTO
PORTADA

EL TEMAMACARRONES RELLENOS DE CARRILLERAS, LA RECETA DE LA XARXA, Y EL VINO FINCA GARBET DE PERELADA. POR MIQUEL SEN

Miquel Sen en LinkedIn

Siguenos en TwitterFacebook


Share
Menéa esta página

Lugar del mes

RESTAURANTE YUE LAI

Ronda Sant Pere , 45 · Barcelona

MOLÍ DE RAFELET [ Ir a LUGARES CONCRETOS ] [ Volver ]
 

Twitter

Facebook


C/ Sant Roc, 8 43580 - Deltebre (Deltebre) · Tarragona · Telf. Tel: 977 480 055 · Fan visites trucant previament al 977480055.

Actualment és l'únic molí de fusta al Delta de l'Ebre amb un procés d'elaboració artesanal i tradicional, l'arròs es gustòs i de color blanc-gris, mai blanquinòs degut als conservats i emblaquinadors. l'arròs entra al molí sec i es sotmet a un prpcès de neteja i s'obtè l'arròs integral.
Desprès es blanqueja mitjansant processos tradicionals on l'arròs pasa d'integral a blanc. Desprès es separen els grans partits dels sencers i s'embasa en paquets de tela d'un kilo que es surgeixen a mà.
Totes les varietats son cultivades al Delta de l'Ebre, bomba, marisma, bahía, monsianelli sènia.
També elaboren arrossos integrals.

Rafael Margalef Bertomeu, des de l’any 1935 es dedica a l’elaboració d’arròs, i fruit de la seva experiència en el sector, l’any 1945 construeix un molí de fusta amb el distintiu “Collitapròpia”.Els Germans Margalef, la segona generació, han conservat el mateix procés d’elaboració des de fa 60 anys per produir un arrossos amb unes grans propietats culinàries. És un arròs amb un sabor excepcional i una cocció més curta que l'habitual. Dins les varietats que ofereixen destaquen l'arròs Bomba i l'arròs Marisma. Actualment es l’únic molí de fusta al Delta de l’Ebre amb un procés d’elaboració artesà i tradicional. L' Arròs Molí de Rafelet és ecològic i té el segell de la CCPAE.

Els arrossos es seguen a mitjans de setembre i després es realitza un procés de assecat natural. L’arròs s’escampa per una superfície plana de formigó i aprofitant el calor del sol, es realitza l’assecat. Un cop sec, s’efectua una primera neteja mitjançant l’ajuda d’una ventadora i es disposa en sacs de 1.000 Kg. L’arròs amb pellofa arriba al molí, és sotmet a un procés de neteja i desenpellofament, per obtenir l’arròs integral. A partir d’aquí es blanqueja mitjançant els tradicionals “cons d’esmeril”, on l’arròs passa d’integral a blanc. Seguidament es separen els grans partits dels grans sencers, mitjançant béser, o les tradicionals coladores. Finalent s’envasen en saquets de tela de diferents formats i es cusen a mà. Aquests procés artesanal i la qualitat de l'arròs són el que fan aquests arrosos tan especials.
Categoria: Arròs, Productes Ecològics.

Comercialització: Envasat en saquets de tela de diferents formats cosits a mà i envasats al buit per no perdre cap de les seves propietats. La producció és pròpia i limitada. Es comercialitza a la botiga del propi molí i el podeu trobar també a botigues especialitzades.

Empresa

MOLÍ DE RAFELET (Productor)
C/ Sant Roc, 8
43580 - Deltebre (Deltebre)
Tel: 977 480 055
teremargalef@hotmail.com

www.moliderafelet.com