ACTUALIDAD
QUIEN ES MIQUEL SEN
EDITORIAL
NOTICIAS
CRÓNICAS
LOS TEMAS
ANÁLISIS
RESTAURANTES
BUENAS OPCIONES
VINOS Y RESTAURANTES
LUGARES CONCRETOS
BODEGA
PRODUCTOS
RECETAS
RECETAS HEREDADAS
Y ADEMÁS
LINKS DE INTERÉS
ARTÍCULOS EN CATALÁN
CONTACTO
PORTADA

EL TEMAMACARRONES RELLENOS DE CARRILLERAS, LA RECETA DE LA XARXA, Y EL VINO FINCA GARBET DE PERELADA. POR MIQUEL SEN

Miquel Sen en LinkedIn

Siguenos en TwitterFacebook


Share
Menéa esta página

Vino recomendado

Áster Finca El Otero 2016

CLOS ADRIEN 2008 [ Ir a BODEGA ] [ Volver ]
 

Twitter

Facebook


TERRA REMOTA PRESENTA CLOS ADRIEN 2008, UN SYRAH DE L’EMPORDÀ QUE ARRIBA JA A LA TERCERA ANYADA
En la seva tercera anyada al mercat, Clos Adrien es referma com un dels valors de referència de l’Empordà.
Fa tan sols 11 anys que en Marc i l’Emma Bournazeau, matrimoni francès amb arrels catalanes, van arribar a l’Empordà. Amb altres projectes vitivinícoles a l’esquena, van quedar captivats pel potencial qualitatiu d’una finca de 23 Ha. situada entre Capmany i Sant Climent Sescebes, al sud de l’Albera, a uns 20 km. del mar. Tot i la proximitat a una de les zones més turístiques de la Costa Brava, la finca dels Bournazeau està ben lluny dels escenaris d’estiueig; de fet, sembla estar lluny de tot arreu. El seu enclavament apartat, en un paratge d’aparença pràcticament verge, va inspirar el nom del projecte dels Bournazeau: Terra Remota.
Adrien és el fill d’en Marc i l’Emma, però a Terra Remota és també el nom d’una de les parcel•les de la seva finca de vinya. Situada just al costat d’un petit llac natural, en aquesta parcel•la de 2 Ha., de sòl granític format per sorres i roques en descomposició, s’hi conreen els ceps de Syrah que donen origen al Clos Adrien.
L’agricultura ecològica que es practica a la totalitat de la finca de Terra Remota és una mostra del màxim respecte dedicat al cultiu dels ceps. La finca Adrien es va veremar manualment en caixes de 10 quilos el setembre de 2008. Els raïms es van traslladar a una cambra frigorífica per tal de baixar la temperatura fins als 6ºC, i després es va realitzar una primera selecció. A continuació, es va desrapar a mà, i es va tornar a fer una selecció dels grans de raïm. A partir d’aquí, els raïms es van traslladar per gravetat als bocois de 5 Hl. per a la fermentació, on es va fer pigeage, també a mà, diversos cops al dia. Un cop completada la fermentació alcohòlica, el vi es va traslladar a bótes noves de 225 litres, on va realitzar la fermentació malolàctica i la criança, que es allargar dos anys.
Amb un profund granat on hi brillen alguns reflexos negrosos, Clos Adrien és complex en nas, amb elegants perfums de tapenade de tòfona i fruites negres, i notes minerals. En boca surten de nou els aromes que havíem trobat en nas, i és generós, de taní madur i molt sedós.


Terra Remota
DO Empordà
www.terraremota.com