ACTUALIDAD
QUIEN ES MIQUEL SEN
EDITORIAL
NOTICIAS
CRÓNICAS
LOS TEMAS
ANÁLISIS
RESTAURANTES
BUENAS OPCIONES
VINOS Y RESTAURANTES
LUGARES CONCRETOS
BODEGA
PRODUCTOS
RECETAS
RECETAS HEREDADAS
Y ADEMÁS
LINKS DE INTERÉS
ARTÍCULOS EN CATALÁN
CONTACTO
PORTADA

EL TEMAMACARRONES RELLENOS DE CARRILLERAS, LA RECETA DE LA XARXA, Y EL VINO FINCA GARBET DE PERELADA. POR MIQUEL SEN

Miquel Sen en LinkedIn

Siguenos en TwitterFacebook


Share
Menéa esta página

Vino recomendado

Áster Finca El Otero 2016

TERRA REMOTA TREU AL MERCAT L’ANYADA 2009 DEL SEU NEGRE CAMINO [ Ir a BODEGA ] [ Volver ]
 

Twitter

Facebook


En la quarta anyada que surt al mercat, Terra Remota consolida l’estil del seu negre Camino com un cupatge de varietats amb predomini de Garnatxa. Un vi que es podrà tastar, juntament amb la resta de la gamma d’aquest celler, en el marc d’Alimentaria 2012.
14/02/12. El granat intens, el nas elegant amb notes de cuir i prunes seques, espècies i vainilla; la gran finor en boca, on hi apunta també la regalèssia i una melmelada de cireres que convida indefectiblement a beure... Camino 2009 ha pres el relleu a l’anyada anterior. I ja portem quatre anyades d’aquest negre que en poc temps ha aconseguit guanyar-se una reputació i situar-se entre els valors més sòlids de la DO Empordà. Verema rere verema, en Marc i l’Emma Bournazeau, propietaris del celler Terra Remota, reinterpreten aquest negre tot conservant l’estil que li és particular.


A la finca de 23 Ha que tenen els Bournazeau al peu de l’Albera –un sòl on hi predomina el granit- s’hi conreen, seguint les pautes de l’agricultura ecològica, les varietats que conformen el cupatge de Camino 2009, on els actors principals són la Garnatxa (40%) i la Syrah (30%) i acompanyen la Cabernet Sauvignon (20%) i l’Ull de Llebre (10%), veremades per separat a maduresa fenòlica. Un planter que ha demostrat ja en anyades anteriors el que pot donar quan actua conjuntament.


Però la clau de l’èxit de Camino no està tan sols al camp. Un cop al celler, a Terra Remota segueixen mimant els raïms per treure’n el millor. Es descarten penjolls a la taula de selecció i, un cop desrapat, una segona selecció manual dels grans restringeix el raïm al de millor qualitat. També el pigeage es fa manualment, al llarg del dilatat procés de maceració. Quan la fermentació alcohòlica ha finalitzat, el celler realitza la malolàctica en dipòsits de roure francès de 55 Hl; i segueix amb la criança del vi en bótes de 500 i 225 l., també de roure francès.


Al final, Camino 2009 resulta un vi molt elegant de taní vellutat, i és una de les millors cartes de Terra Remota. Tant aquest Camino 2009 com la resta dels vins que elabora el celler es podran tastar en el marc d’Alimentaria 2012*, una bona oportunitat per conèixer més de prop Terra Remota, un celler que segueix el seu camí apostant no només per la qualitat, sinó per la personalitat dels seus vins.
(*) Terra Remota serà present a Alimentaria 2012, Recinte Gran Via, Pavelló 3, Nivell 0, estand n. B-290
 
Terra Remota
DO Empordà
www.terraremota.com 

Precio: 15 euros