ACTUALIDAD
QUIEN ES MIQUEL SEN
EDITORIAL
NOTICIAS
CRÓNICAS
LOS TEMAS
ANÁLISIS
RESTAURANTES
BUENAS OPCIONES
VINOS Y RESTAURANTES
LUGARES CONCRETOS
BODEGA
PRODUCTOS
RECETAS
RECETAS HEREDADAS
Y ADEMÁS
LINKS DE INTERÉS
ARTÍCULOS EN CATALÁN
CONTACTO
PORTADA

EL TEMAMACARRONES RELLENOS DE CARRILLERAS, LA RECETA DE LA XARXA, Y EL VINO FINCA GARBET DE PERELADA. POR MIQUEL SEN

Miquel Sen en LinkedIn

Siguenos en TwitterFacebook


Share
Menéa esta página

Vino recomendado

Áster Finca El Otero 2016

Finca La Emperatriz Garnacha Cepas Viejas 2010 [ Ir a BODEGA ] [ Volver ]
 

Twitter

Facebook
EDUARDO HERNÁIZ RENOVA LA SEVA APOSTA PER LA VARIETAT GARNATXA A RIOJA Una nova anyada del Finca La Emperatriz Garnacha Cepas Viejas, la 2010, renova l’aposta del celler dels germans Hernáiz per aquesta varietat minoritària a la DOC Rioja .

A la parcel•la número 5, una de les més pobres i pedregoses de la vinya de Finca La Emperatriz, hi creixen els ceps vells de Garnatxa amb què s’elabora el Finca La Emperatriz Garnacha Cepas Viejas, que acaba de sortir al mercat amb la nova anyada 2010. Quan als anys 90 els germans Eduardo i Víctor Hernáiz van adquirir aquesta històrica finca de vinya, van decidir mantenir aquests ceps vells en comptes de replantar amb Tempranillo –varietat reina a la DOC Rioja-. Així, contradient el què aleshores era la tendència majoritària, apostaven per recuperar la tradició de cultiu d’una varietat que en els últims decennis havia estat injustament devaluada.


Anys de treball i tot el coneixement de l’enòleg David González han demostrat a La Emperatriz que la decisió no ha estat debades. Aquest monovarietal s’ha convertit en un dels vins de garnatxa de referència a la Rioja i ja té adeptes que en reconeixen el mèrit. Tot i el lloc que s’ha fet el vi entre la seva clientela, l’Eduardo Hernáiz segueix preferint limitar-ne la producció a la quantitat disponible de raïm amb la qualitat requerida.


A Finca La Emperatriz, l’anyada 2010 va estar marcada per les nevades copioses que van caure a l’hivern i que van proveir de reserves a les plantes. L’escassetat de pluges i tempestes a la primavera i l’estiu van determinar una verema sana; i les temperatures, que no van assolir cotes molt altes, van afavorir una maduració lenta. D’aquí el potencial aromàtic d’aquest Finca La Emperatriz Garnacha Cepas Viejas 2010: perfumat i fruitós, de gran personalitat, amb fruita vermella i llaminadures típiques de la varietat en zones fredes, sobre un fons de violetes també característic de la varietat. Un vi que, en el marc de la seva complexitat, mostra clarament la mineralitat característica de la finca.

ÚLTIMA HORA NEAL MARTIN ATORGA PUNTUACIONS HISTÒRIQUES ALS VINS DE FINCA LA EMPERATRIZ AL SEU TAST PER A ROBERT PARKER
A la nova etapa de la secció “vins espanyols” del Wine Advocate de Robert Parker, Neal Martin ha situat 7 vins de Finca La Emperatriz a la franja dels 90 punts: el primer vi del celler, Finca La Emperatriz Parcela nº1 ha aconseguit 94 punts, mentre que FLE Terruño i FLE Garnacha Cepas Viejas –dos vins de la seva gamma alta-, han obtingut 93 punts, igual que el FLE Reserva. Per altra banda, els germans Hernáiz estan especialment orgullosos dels 90 punts que han assolit vins de la seva gamma bàsica, com el FLE Crianza i el FLE Viura.

Precio aprox: 19 euros