ACTUALIDAD
QUIEN ES MIQUEL SEN
EDITORIAL
CRÓNICAS
NOTICIAS
LOS TEMAS
ANÁLISIS
RESTAURANTES
BUENAS OPCIONES
VINOS Y RESTAURANTES
LUGARES CONCRETOS
BODEGA
PRODUCTOS
RECETAS
RECETAS HEREDADAS
Y ADEMÁS
LINKS DE INTERÉS
ARTÍCULOS EN CATALÁN
CONTACTO
PORTADA

EL TEMAMasqueta d arròs, la receta de Ca l Eulàlia, y el vino Chivite Las Fincas Rosado. Por Miquel Sen

Miquel Sen en LinkedIn

Siguenos en TwitterFacebook


Share
Menéa esta página

Vino recomendado

FRORE DE CARME ALBARIÑO

NOVA ANYADA 2008 del ARA de OLIVER CONTI [ Ir a BODEGA ] [ Volver ]
 

Twitter

Facebook


Ara 2008 és la tercera edició d’un vi negre que ja va triomfar en les seves collites de 2005 i 2007. Aquest any torna a sortir amb una sàvia combinació de inusual varietats de raïm a la DO Empordà, què, en la justa mida, li han transferit personalitat i estil propi.

El Cabernet Sauvignon aporta estructura i caràcter; el Merlot i el Cabernet Franc armonitzen les diferents varietats i la Garnatxa autòctona li dóna espontaneïtat i frescura al seu pas per boca.

Ara 2008 és un vi afruitat amb un delicat però marcat rerafons de fusta. El Cabernet Sauvignon i el Merlot passen un any a barrica de roure francès que l’armonitza, suavitza i li dóna un lleuger toc de vainilla.

La primera impressió al nas és de pebre que, airejat breument, sorprèn per la seva vivacitat i dolçor amb aromes de fruites negres molt madures, quasi confitades, com la mora i la grosella.

A boca és potent, llaminer, de tanins notables i elegants. Omple suntuosament la boca donant la sensació de vo obert –efecte de la Garnatxa-, convidant a degustar-ho a quelasevol moment, ARA.

El celler Oliver Conti, fundat al 1991, presenta aquest vi creat per l’enòleg Jordi Oliver i Conti que ha sapigut concentrar amb maestria lo millor que va donar la climatologia en el Alt Empordà al 2008 en aquest vi excepcional.

 

Característiques Verema 2008


Trets climatològics:

La collita de 2008 en l'Alt Empordà es va nodrir d'intenses pluges a la primavera i va suportar un estiu sec i molt calorós. Es va recollir un 20% menys del previst.


Inici i final:

La verema es va retardar deu dies i va començar el 18 d'agost amb la recol•lecta de Sauvignon Blanc, seguit del Merlot l'1 de setembre.
El 21 de setembre es recol.lecta la varietat blanca Gewürztraminer i el Cabernet Franc per a negres de raça finalitzant aquest mateix dia.

Sobre el Celler Oliver Conti

El Celler Oliver Conti neix en 1991 (Capmany, Girona) amb el somni de fer un vi de qualitat que no existís al mercat i que reflectís la forta personalitat familiar que respira el projecte. Per aconseguir el vi desitjat, els germans Xavier i Jordi Oliver Conti -empresari creatiu i enòlog respectivament- decideixen plantar varietats inusuals de la DO Empordà: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Merlot per als seus vins negres i Gewürztraminer i Sauvignon Blanc per als seus vins blancs.


Tipologia: Negre, collita 2008
D.O.: Empordà
Celler: Oliver Conti
Producció limitada: 7.100 ampolles
Varietats: Garnacha, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot.
Grau alcohólico: 13,5%
Temperatura servei: 16º
Presentació: Ampolla de 0,50l, 0,75I, 1,5l.

P.V.P.: €14

www.oliverconti.com