ACTUALIDAD
QUIEN ES MIQUEL SEN
EDITORIAL
CRÓNICAS
NOTICIAS
LOS TEMAS
ANÁLISIS
RESTAURANTES
BUENAS OPCIONES
VINOS Y RESTAURANTES
LUGARES CONCRETOS
BODEGA
PRODUCTOS
RECETAS
RECETAS HEREDADAS
Y ADEMÁS
LINKS DE INTERÉS
ARTÍCULOS EN CATALÁN
CONTACTO
PORTADA

EL TEMAMACARRONES RELLENOS DE CARRILLERAS, LA RECETA DE LA XARXA, Y EL VINO FINCA GARBET DE PERELADA. POR MIQUEL SEN

Miquel Sen en LinkedIn

Siguenos en TwitterFacebook


Share
Menéa esta página

Vino recomendado

Secrets de Mar

CLOS ADRIEN 2007 celler Terra Remota [ Ir a BODEGA ] [ Volver ]
 

Twitter

Facebook


El vi top de la gamma de Terra Remota és un monovarietal de Syrah completat amb un 10% de Garnatxa Negra. La varietat Syrah, que s’ha adaptat perfectament al clima empordanès, expressa un cop més el seu potencial a la zona amb aquest Clos Adrien 2007: un vi complex i elegant en nas, amb perfum de trufa i notes de vainilla, i un record de regalèssia que apareix més fermament en boca, on és generós, de taní sedós i madur, i amb algun toc de fruites vermelles i pebre dolç.
En Marc i l’Emma Bournazeau, propietaris de Terra Remota i enamorats d’aquest lloc recòndit a l’agrest Empordà, trien els millors ceps de la seva finca de 23 Ha. per elaborar el seu Clos Adrien. Són ceps de Syrah que creixen en terreny granític, format per sorres i roques descompostes a 120 m. sobre el nivell del mar i a tocar d’un llac natural que és la causa de l’especial evolució de la varietat en aquesta parcel•la.
El projecte Terra Remoa destil•la màxim respecte vers la natura, i, així, per exemple, el celler, de nova construcció, s’integra perfectament en el paisatge gràcies a les seves cobertes vegetals. De la mateixa manera, a Terra Remota es cultiva la vinya seguint criteris d’agricultura ecològica i l’any vinent ja disposarà de l’acreditació de productor ecològic.
La dedicació de la propietat a aquest projecte s’exemplifica en l’elaboració dels seus vins, a la que s’aplica molta cura i on res no s’escatima. En el cas de Clos Adrien, com és natural, tota cura es maximitza. La verema es realitza en caixes de 10 kg i es mantenen en cambra frigorífica a 6ºC abans de vinificar-se. Després d’una primera selecció es procedeix al desrapat a mà, i després es fa una segona selecció. A continuació, els raïms es traslladen per gravetat a les tines de fusta de 5 Hl. que té el celler, on hi roman de 4 a 8 setmanes, i on mentrestant, s’hi realitza pigeage a mà diversos cops al dia. El vi completa la seva elaboració amb un procés de criança de dos anys en bótes de roure francès i uns altres 6 mesos en ampolla. Al final, va resultar-ne una producció limitada de només 3000 ampolles. Només resta pendent triar una ocasió especial per degustar-lo.
Clos Adrien 2007 porta el nom de la parcel•la on creixen els ceps a partir dels quals s’elabora, en aquest cas el nom del fill de la parella propietària, i simbolitza el futur prometedor que el celler té per endavant. A Terra Remota, cada petita parcel•la que composa la finca ha estat batejada amb el nom de les persones que, d’una forma o altra, han tingut a veure amb aquest projecte, ple de sensibilitat però també de racionalitat i domini de la tècnica.

 Precio aprox: 40 euros

http://www.terraremota.com/