ACTUALIDAD
QUIEN ES MIQUEL SEN
EDITORIAL
CRÓNICAS
NOTICIAS
LOS TEMAS
ANÁLISIS
RESTAURANTES
BUENAS OPCIONES
VINOS Y RESTAURANTES
LUGARES CONCRETOS
BODEGA
PRODUCTOS
RECETAS
RECETAS HEREDADAS
Y ADEMÁS
LINKS DE INTERÉS
ARTÍCULOS EN CATALÁN
CONTACTO
PORTADA

EL TEMAMasqueta d arròs, la receta de Ca l Eulàlia, y el vino Chivite Las Fincas Rosado. Por Miquel Sen

Miquel Sen en LinkedIn

Siguenos en TwitterFacebook


Share
Menéa esta página

Vino recomendado

FRORE DE CARME ALBARIÑO

Terra Remota CAMINITO 2010, UN ROSAT EN FORMAT MAGNUM [ Ir a BODEGA ] [ Volver ]
 

Twitter

Facebook


Terra Remota, el celler empordanès dels Bournazeau, treu al mercat la nova anyada 2010 del seu vi Caminito, un rosat insòlit tant per la seva elaboració com la presentació en format Magnum.
 Qui és que encara creu que el rosat és un vi menor? A Terra Remota ningú no dubta del potencial i la seriositat que poden estar darrere el bonic color rosat d’un vi. I així ho demostren, any rere any des que van sortir al mercat l’any 2007, en incloure a la seva gamma el rosat Caminito, un vi que fuig de les pautes d’elaboració que solen ser habituals en un rosat.
Per a l’elaboració de Caminito 2010, Terra Remota va dur a terme al celler un rigorós procés de selecció, en que es van descartar, en primer lloc, penjolls de raïm; i, un cop desrapat, una part dels grans. Un cop realitzada la maceració pel•licular, el 20% de Caminito 2010 va fermentar en bótes de roure francès, i va seguir la criança sobre les lies fines durant 6 mesos més en les mateixes barriques.
Com la resta de referències de Terra Remota, Caminito 2010 s’elabora amb raïms de la propietat que en Marc i l’Emma Bournazeau mimen en aquest recòndit i atractiu paratge de l’Alt Empordà. Una vinya que va aconseguir el 2010 la qualificació de vinya ecològica, i on es cultiven, entre d’altres, els ceps de Garnatxa Negra (50%), Syrah (35%) i Ull de Llebre (15%) que composen el cupatge d’aquest rosat.
Fruit d’una elaboració inusual, Caminito 2010 és un rosat que sorprèn en ser degustat, i ofereix sensacions interessants, diferents de les d’un rosat tradicional. Rere el seu color rosat suau i salmó, en nas hi destaquen notes de maduixa madura i malví, i en boca es presenta delicadament cremós, alhora que molt viu i fresc, tot evocant records de codony i mantenint un equilibri encertat i una acidesa justa.
D’acord amb l’alt valor que atribueixen al seu rosat, els Bournazeau han decidit presentar Caminito 2010 en format Magnum –a més de la tradicional ampolla de 75 cl.-, una opció original i suggerent que posa de relleu el millor d’aquest rosat singular.
Terra Remota
DO Empordà
www.terraremota.com