ACTUALIDAD
QUIEN ES MIQUEL SEN
EDITORIAL
CRÓNICAS
NOTICIAS
LOS TEMAS
ANÁLISIS
RESTAURANTES
BUENAS OPCIONES
VINOS Y RESTAURANTES
LUGARES CONCRETOS
BODEGA
PRODUCTOS
RECETAS
RECETAS HEREDADAS
Y ADEMÁS
LINKS DE INTERÉS
ARTÍCULOS EN CATALÁN
CONTACTO
PORTADA

EL TEMAMasqueta d arròs, la receta de Ca l Eulàlia, y el vino Chivite Las Fincas Rosado. Por Miquel Sen

Miquel Sen en LinkedIn

Siguenos en TwitterFacebook


Share
Menéa esta página

Vino recomendado

FRORE DE CARME ALBARIÑO

Duet Varietal: el nou negre d’Emendis [ Ir a BODEGA ] [ Volver ]
 

Twitter

FacebookEl celler familiar que aposta per una particular filosofia de treball on tradició i innovació van de la mà, presenta el seu nou vi negre Duet Varietal.

Juliol 2012

 
Emendis, el celler familiar situada al cor del Penedès, torna a sorprendre amb un nou vi, el Duet Varietal. Un negre que neix de l'esforç diari d'aquesta empresa familiar ubicada a Sant Marçal i que és fruit exclusiu de la pròpia finca. Elaborat amb un 80% de Syrah i un 20% d'Ull de Llebre, el Duet Varietal representa l'esperit de la filosofia de Emendis. Una producció limitada de 5.000 ampolles on la selecció del raïm en cep, la recol•lecció manual i el trasllat al celler en caixes petites de 20 kg, són aspectes essencials per a uns resultats òptims. Macerat amb les seves pells, fermentat a una temperatura controlada de 25 º C i criat en un curt termini de temps en bótes noves de roure francès i americà, ofereix com a resultat un negre lleuger i floral que en no estar filtrat, conserva al màxim les aromes pròpies de les varietats. En definitiva un vi que com diu el seu propi director comercial Jordi Ventosa "es tracta d'un vi negre jove molt fructuós que, amb un punt de fred, és ideal per prendre a l'estiu."

En constant evolució


L'antiga masia senyorial que data del 1186, localitzada al terme municipal de Castellet i la Gornal, guarda un concepte propi d'elaboració de vins i caves: el treball a la finca. L'experiència, la tradició i, sobretot, l'amor per la terra han aconseguit donar fruit a un projecte molt particular que es troba en constant evolució. I és que Emendis no només segueix treballant per elaborar èxits com el deliciós vi blanc Trio, el sorprenent vi negre Mater o la seva espectacular família de caves, sinó que planteja constantment noves expectatives de futur amb novetats com el vi negre Duet Varietal o el seu nou projecte de vins d'alçada que està realitzant actualment a la Vall d'Aran.
 

ELABORACIÓ
Verema manual en caixes de 20kg. El raïm es refrigera a 5ºC en una cambra frigorífica. Els raïms passen per una taula de selecció on es tria el raïm de més qualitat i es col·loca en
dipòsits troncocònics d’acer inoxidable, perquè es maceri amb les seves pells. Fermenta a una temperatura controlada de 25ºC.
Realitza una curta criança en barriques noves de roure francès i americà que atorguen lleugers matisos al vi. Aquest vi no s’ha filtrat per tal de cuidar i respectar al màxim les aromes
pròpies de les varietats.


VErema


Ull de llebre: principis setembre.
Syrah: principis setembre.
VINYES
100% de la Finca Emendis.
Vinyes: Terrers francs, argilosos, amb baix nivell de matèrica orgànica.
Edat mitjana de les vinyes: 20 anys.
Marc de plantació: 2.5 m. x 1 m.
Tipus de peu: americà SO4
Sistema de conducció: cordó Royat, amb poda curta.
Pluviometria: 336,2 mm.
Altitud: 300 m.
Orientació vinya: sud i oest
Producció mitjana: 6000 kg/Ha
Criança: 3 mesos i 20 dies en barriques de roure.
Evolucionarà favorablement durant els pròxims 2-3 anys.
Producció limitada a 5.000 ampolles.


80% syrah
20% ull de llebre
servir a 16ºC

http://www.emendis.es/