ACTUALIDAD
QUIEN ES MIQUEL SEN
EDITORIAL
CRÓNICAS
NOTICIAS
LOS TEMAS
ANÁLISIS
RESTAURANTES
BUENAS OPCIONES
VINOS Y RESTAURANTES
LUGARES CONCRETOS
BODEGA
PRODUCTOS
RECETAS
RECETAS HEREDADAS
Y ADEMÁS
LINKS DE INTERÉS
ARTÍCULOS EN CATALÁN
CONTACTO
PORTADA

EL TEMAMasqueta d arròs, la receta de Ca l Eulàlia, y el vino Chivite Las Fincas Rosado. Por Miquel Sen

Miquel Sen en LinkedIn

Siguenos en TwitterFacebook


Share
Menéa esta página

Vino recomendado

FRORE DE CARME ALBARIÑO

Loxarel canvia la imatge dels seus vins Petit Arnau i Cora [ Ir a BODEGA ] [ Volver ]
 

Twitter

FacebookPETIT ARNAU PVP 7,10 euros


CORA PVP 6,90 euros
director i enòleg, Josep Mitjans


director i enòleg, Josep MitjansLoxarel canvia la imatge dels seus vins Petit Arnau i Cora per transmetre amb més claredat l’aposta del celler per l’agricultura biodinàmica. La Lluna i les constel·lacions apareixen en les noves etiquetes en homenatge a la influència que tenen en el conreu de la vinya

El celler Loxarel ha decidit canviar la imatge de dues de les seves referències més emblemàtiques: Cora i Petit Arnau. Aquestes dues ampolles s’uneixen en una línia que ressalta amb més intensitat el pes que l’agricultura biodinàmica té en els seus productes des dels últims set anys.

La nova imatge de les ampolles es basa en un disseny del vilafranquí Pere Pagà, a partir de les il·lustracions d’Isabel Hormigas. “D’aquesta manera unifiquem la imatge d’aquesta línia”, explica el propietari i enòleg del celler, Josep Mitjans. Per a ell, el conreu de la vinya amb tècniques d’agricultura biodinàmica assegura un respecte més gran per l’entorn alhora que garanteix vins més dinàmics, brillants i lluminosos.

Petit Arnau és un vi rosat, cupatge de merlot i pinot noir que el celler va treure al mercat  l’any 2003. en homenatge al fill dels impulsors del celler. La nova etiqueta retrata el gat de l’Arnau, que es diu Lluna, amb un clara referència a la influència que la Lluna té sobre les collites i els productes que finalment en surten.

PETIT ARNAU

L’Arnau tenia un gat que es deia Lluna i es passava el dia prenent el sol. Aquesta és la història de la nova etiqueta del Petit Arnau. La Lluna, el Sol i la influència que tenen sobre la vinya i el seu fruit es trasllada a aquesta ampolla.

Nota de tast: Color rosat fosc, d’aspecte net amb tonalitats de fruita madura. En nas, desprèn aromes de fruita vermella, cireres i esbarzerola. En boca és potent, sec, amb acidesa marcada i una lleu astringència que ens recorda les dues varietats nobles.


D.O. PENEDÈS
Varietats: Merlot i Pinot Noir
Collita: 2012
Graduació alcohòlica: 14% vol.

PVP: Petit Arnau: 7,10€

Cora és un vi blanc. Aquesta referència va sortir al mercat per primer cop l’any 2003. És un cupatge de muscat d’Alexandria i xarel·lo, que fins ara incorporava matisos de chardonnay i que, des d’aquesta collita ha substituït aquesta última varietat per un 15% de sauvignon blanc. El nou cupatge aporta notes més àcides i fresques a aquest vi. La nova etiqueta del Cora incorpora la imatge d’un unicorn, l’animal que representa la puresa física i espiritual, juntament amb la constel·lació de Verge, lligant novament amb la influència que les constel·lacions i el posicionament de la Terra en l’univers té en els productes finals.

CORA

L’unicorn i la constel·lació de Verge il·lustren la puresa de la donzella —de la mitologia grega— que va inspirar el nom d’aquest vi. Les constel·lacions i la seva influència sobre la terra es deixen notar en el tast d’aquest vi.


Nota de tast: Color brillant pàl·lid, tonalitats verdoses. Perfumat i afruitat. En nas, desperta notes de flors blanques i flor d’ametller, préssec de vinya, mare-selva. En boca, és afruitat però sec, equilibrat i fresc.


D.O. PENEDÈS
Varietats: Xarel·lo, Muscat d’Alexandria i Sauvignon Blanc
Collita: 2012
Graduació alcohòlica: 12% vol.

PVP: 6, ,90 euros


El celler de Vilobí del Penedès treballa, des de fa anys, en la recerca de productes que s’identifiquin amb el territori i que traslladin al paladar les característiques pròpies del tipus de terreny de la zona. Tradicionalment, la finca de Loxarel ha estat destinada al conreu del xarel·lo, varietat present en un gruix important de les seves referències. Loxarel va ser el primer celler del Penedès a elaborar un monovarietal de xarel·lo vermell l’any 2010.


http://www.loxarel.com/

Loxarel cambia la imagen de sus vinos Petit Arnau y Cora

Loxarel cambia la imagen de sus vinos Petit Arnau y Cora  para transmitir con más claridad la apuesta de la bodega por la agricultura biodinámica


Vilobí del Penedès, abril de 2013.- La bodega Loxarel ha decidido cambiar la imagen de dos de sus referencias más emblemáticas: Cora i Petit Arnau. Estas dos botellas se unen en una línea que resalta con más intensidad el peso que la agricultura biodinámica tiene en sus productos desde los últimos siete años.

La nueva imagen de las botellas se basa en un diseño del catalán Pere Pagà, a partir de las ilustraciones de la madrileña Isabel Hormigas. “De esta manera unificamos la imagen de esta línea de productos”, explica el propietario y enólogo de la bodega, Josep Mitjans. Según él, el cultivo de los viñedos mediante las técnicas de la agricultura biodinámica asegura un mayor respeto por el entorno a la vez que permite obtener vinos más dinámicos, brillantes y luminosos.

Petit Arnau es un vino rosado, elaborado a partir de un cupaje de las variedades merlot i pinot noir, que la bodega sacó al mercado en el año 2003, en homenaje al hijo de los impulsores de la empresa. La nueva etiqueta retrata al gato de Arnau, que se llama Lluna, con claras referencias a la influencia que la Luna tiene sobre los viñedos y los productos finales que se obtienen.

PETIT ARNAU

Arnau tenía un gato que se llamaba Lluna y se pasaba el día tomando el sol. Ésta es la historia de la nueva etiqueta de Petit Arnau, donde la Luna, el Sol y la influencia de los astros sobre el viñedo y sus frutos se trasladan con elegancia al interior de la botella.

Nota de cata: Color rosado oscuro, de aspecto limpio con tonalidades de fruta madura. Desprende aromas de frutos rojos: cerezas y moras. En boca es potente, seco, con marcada acidez y levemente astringente.

D.O. Penedès
Variedades: Merlot y Pinot Noir
Vendimia: 2012
Graduación alcohólica: 14% vol.

PVP: Petit Arnau: 7,10€
 

Cora es un vino blanco. Esta referencia salió al mercado por primera vez en el año 2003. Es un cupaje de muscat de Alexandría y xarel·lo, que hasta ahora incorporaba también matices de chardonnay y que, desde la última vendimia ha sustituido esta variedad por un 15% de sauvignon blanco. El resultado es un vino con notas más ácidas y frescas. La nueva etiqueta de Cora incorpora la imagen de un unicornio, el animal que representa la pureza física y espiritual, junto con la constelación de Virgo, uniendo una vez más la influencia de las constelaciones y la posición de la Tierra en el producto final.

CORA

El unicornio y la constelación de Virgo ilustran la pureza de la doncella —en la mitología griega— que inspiró el nombre de este vino. Las constelaciones y su influencia sobre la tierra están presentes en la cata de este vino.

Nota de cata: Color brillante pálido con tonalidades verdosas. Perfumado y afrutado. Despierta notas de flores blancas y flor de almendro, melocotón y madreselva. En boca es afrutado pero seco, equilibrado y fresco.

D.O. Penedès
Variedades: Xarel·lo, Muscat de Alejandría y Sauvignon Blanco
Vendimia: 2012
Graduación alcohólica: 12% vol.

PVP: 6, 90 euros

La bodega de Vilobí del Penedès trabaja desde hace años en la elaboración de productos que se identifiquen con la zona y que trasladen al paladar las características propias de la tierra en la que crecen los viñedos. Tradicionalmente, la finca de Loxarel se ha destinado al cultivo de la variedad xarel·lo, que aparece insistentemente en la mayoría de las referencias que esta bodega comercializa. Loxarel fue la primera bodega del Penedès que elaboró un monovarietal de xarel·lo rojo mediante un laborioso proceso de fermentación en el año 2010.

 La Luna y las constelaciones aparecen en las nuevas etiquetas en homenaje a la influencia que los astros tienen en el cultivo de los viñedos 

http://www.loxarel.com/